Paardenspullen koop je niet alleen omdat je wil dat jouw paard er perfect uitziet, maar bijvoorbeeld ook voor de veiligheid van jouw paard. Daarom is het heel belangrijk dat je de paarden spullen koopt die het beste bij jou passen. Wat voor type zadel is het beste voor jou en welke dekjes passen hier het beste bij. Of misschien ben je wel op zoek naar een bitloos hoofdstel met een swarovski frontriem. Of je bent een beginnend paardrijdster waardoor je het beste eerst goedkope paardenspullen kunt kopen. paardenwinkel hebben alle merken en aanbieders van de paarden benodigdheden voor jou. Kortom, perfect voor mensen met een passie voor paarden!

Het comfort van je paard

Je wilt dat het tijdens het paardrijden zo comfortabel mogelijk is voor je pony. Dit creëer je door een zadeldekje onder het zadel te leggen zodat het zadel niet gaat schuren. Zadeldekjes zijn ademend en nemen het zweet op. En laten we eerlijk zijn, ze zien er ook nog eens leuk uit. Zo kun je gaan voor echte glamour met glitter zadeldekjes, een leuk motiefje of een effen kleur. Ga je met je pony aan de wandel of wil je hem eens een goede poetsbeurt geven? Een halster en touw komen dan goed van pas! Met een halster en halstertouw neem je je pony veilig aan de hand mee en zet je hem veilig vast tijdens een poetsbeurt.

Het hoofdstel en de teugels

Paardrijden gaat niet zonder een hoofdstel met teugels en bit. Een veel gekozen paardenbit is het dubbel gebroken paardenbit. Waarom? Deze heeft in het midden twee scharnierpunten wat ervoor zorgt dat de drukverdeling gelijkmatig is en er zo minder kans is op wondjes in de mond. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren tijdens het paardrijden waardoor je snel je voeten uit de stijgbeugels moet halen. Hoe vervelend zou het dan zijn als ze blijven hangen? Om dat te voorkomen, verkopen wij twee typen veiligheidsbeugels: veiligheidsbeugels met elastiek en veiligheidsbeugels met een kantelbaar zooltje. Omheining paarden kan ook altijd van pas komen.

Bescherming van je paard is ook heel belangrijk

Je wilt natuurlijk niet dat het hoofd van jouw pony geïrriteerd raakt door vervelende muggen, dazen en andere insecten. Wij hebben hiervoor dé oplossing! Vliegenmaskers zijn er namelijk om ze daartegen te beschermen. Een echte musthave dat niet bij je paardenspullen kopen mag ontbreken. Voor en na het rijden verdient jouw pony een fijne poetsbeurt. Een hoevenkrabber mag zeker niet in je poetsspullen ontbreken. Met een hoevenkrabber haal je alle viezigheid onder de hoeven weg. Haal alle steentjes en viezigheid van het v-vormige deel van de hoef weg. Vervolgens kun je met de bostel kant nog eens de laatste restjes weghalen.

Je mag je paard ook wel eens lekker verwennen

Heb je een keer wat meer tijd om jouw paard of pony echt te verwennen? Reinig dan de vacht, manen en staart met een lekkere shampoo en verzorgt de hoeven eens extra goed met een hoefbalsem. Aan het einde van iedere rit en poetsbeurt heeft jouw paard of pony vast een lekker paardensnoepje verdient. Deze paarden benodigdheden mogen dus ook zeker ook niet ontbreken! Ten slotte wat ook altijd handig is is om een grote poetstas of een poetskoffer te hebben om al je spullen in op te bergen. Bij sommige winkels kun je deze ook gevuld en al kopen.